Jesteś tutaj

Między kuchnią a jadalnią: tradycje kulinarne XX-lecia międzywojennego

Kategoria: 
/
Data wydarzenia: 
31.10.2016
,
Godzina rozpoczęcia: 
17.30

Między kuchnią a jadalnią: tradycje kulinarne XX-lecia międzywojennego

Zaczynamy nowy cykl spotkań na temat życia codziennego minionych epok. Spotkania "Między kuchnią a jadalnią" poprowadzą nas do świata kulinarnych upodobań i zwyczajów Polaków sprzed stu lat.

W paździeniku spiżarnia zaczyna puchnąć od zapraw, butelek, słoików i weków. A my wsadzimy nosy do słoików, które ówczesne gospodynie skrzętnie przygotowywały na nadchodzącą zimę.

Spotkanie "Wecki, wecki, wecki... i co w nich było" poprowadzi Barbara Męczykowska.

Data wydarzenia: 
31.10.2016
Godzina rozpoczęcia: 
17.30
Udostępnij: