Świadome odżywianie, czyli jak jeść, by zdrowie i uroda służyły nie tylko wiosną
- Wyprawą na nieznane lądy, nawet podczas konsumpcji zwykłej marchewki,
- Solidnym wzmacnianiem własnych sił i energii,
- Subtelnym doznaniem łączącym smaki, zapachy, wrażenia estetyczne i dotykowe,
- Wyrazem dbałości o siebie,
- Relaksem, odpoczynkiem, regeneracją, momentem zadumy i refleksji,
- Aktywnością społeczną, wzmacniającą więzi z przyjaciółmi czy rodziną,
- Zabawą, sztuką, kreatywnością w czystej postaci,
- Czym tylko chcesz, aby było….
…wystarczy „tylko” jeść uważnie i świadomie.
I o tym będzie spotkanie, które poprowadzi Ewa Kaian Kochanowska - nauczycielka Mindfulness certyfikowana w Institute for Mindfulness-Based Approaches. Prowadzi kursy redukcji stresu, warsztaty uważności oraz mindful jogi. Jest członkiem Zarządu Polskiego Towarzystwa Mindfulness. Obecnie uczestniczy w szkoleniu certyfikacyjnym terapii poznawczo-behawioralnej zaburzeń osób dorosłych prowadzonym przez Centrum Terapii Poznawczo-Behawioralnej w Warszawie.Twórczyni projektu i założycielka Kliniki Stresu – ośrodka edukacji prozdrowotnej i aktywnego uczenia się, jak wykorzystywać własne zasoby do poprawy zdrowia i samopoczucia.
Z zamiłowania i wieloletniej aktywności animatorka rozwoju integralnego łączącego sferę umysłu, ducha, ciała i psyche. Od kilkunastu lat praktykuje pod kierunkiem mistrza zen Jakusho Kwonga oraz ćwiczy jogę według szkoły Swamiego Sivanandy. Jest wiceprezesem Stowarzyszenia Forum Rozwoju Integralnego.