Jesteś tutaj

Kulinarne dzieje Polski

Kategoria: 
/
Data wydarzenia: 
29.10.2021
,
Godzina rozpoczęcia: 
18:00

Kulinarne dzieje Polski

Zapraszamy na trzyczęściowy cykl wykładów Marcina Leszczyńskiego. Obowiązują zapisy.

W części II (19 października 2021, godz. 18:00) przedstawiony zostanie zarys lokali gastronomicznych okresu dwudziestolecia międzywojennego oraz ich funkcja jako miejsce towarzyskich spotkań środowiska artystycznego. Część III (29 października 2021, godz. 18:00) to gastronomia okresu PRL-u oraz kuchnia współczesna. Część I obejmowała okres od średniowiecza do XIX wieku. 

Liczba miejsc jest ograniczona. Na każdy wykład obowiązują zapisy:

telefonicznie: 58 553 10 22

mailowo: filianaukowa@wbpg.org.pl

Wykłady poprowadzi Marcin Leszczyński - z wykształcenia historyk, aktualnie pracownik Uniwersytetu Gdańskiego. Posiada kilkuletnie doświadczenie w branży hotelarsko-gastronomicznej, zajmuje się szkoleniami w zakresie sztuki kelnerskiej oraz technik sprzedaży w restauracji. Prowadzi wykłady i szkolenia dotyczące historii polskiej gastronomii.

Wydarzenie dofinansowane ze środków Rady Dzielnicy Przymorze Wielkie.

Data wydarzenia: 
29.10.2021
Godzina rozpoczęcia: 
18:00
Udostępnij: