W ramach 12. Festiwalu Kultury Żydowskiej ZBLIŻENIA zapraszamy na spotkanie z Bartłomiejem Kieżunem, wokół książki „Jerozolima do zjedzenia”.
Kwaśne śledzie, słodkie daktylowe ciasteczka, aromatyczna szakszuka, chrupiący burek – smaku Jerozolimy nie da się łatwo zdefiniować. Bo tak jak miasto jest od wieków wielokulturowym tyglem, tak jego kuchnia odzwierciedla tysiące lat burzliwej historii. Bartek Kieżun, dziennikarz kulinarny i fotograf, zabierze uczestników w niezwykle smaczną podróż do miasta świętego dla trzech wielkich religii monoteistycznych, ale również dla tych, którzy gustują w bliskowschodnich smakach. Mnogość aromatów i smaków bije z barwnych zdjęć autorstwa Bartka, które towarzyszyć będą pysznemu spotkaniu.
Program i więcej informacji o Festiwalu Kultury Żydowskiej ZBLIŻENIA: www.zblizeniafestiwal.org
Organizator: Fundacja Kultury Zbliżenia.
Uczestnictwo w Festiwalu jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu Festiwalu, udzieleniem zgody na nieodpłatne fotografowanie i filmowanie osób oraz na rejestrację, transmitowanie i rozpowszechnianie głosu i/lub wizerunku do celów dokumentacyjnych, sprawozdawczych, reklamowych oraz promocyjnych, w związku z jakimkolwiek programem lub publikacją, w których zostanie wykorzystane nagranie Festiwalu.
Organizator zastrzega możliwość zmian w programie.