W części II (19 października 2021, godz. 18:00) przedstawiony zostanie zarys lokali gastronomicznych okresu dwudziestolecia międzywojennego oraz ich funkcja jako miejsce towarzyskich spotkań środowiska artystycznego. Część III (29 października 2021, godz. 18:00) to gastronomia okresu PRL-u oraz kuchnia współczesna. Część I obejmowała okres od średniowiecza do XIX wieku.
Liczba miejsc jest ograniczona. Na każdy wykład obowiązują zapisy:
telefonicznie: 58 553 10 22
mailowo:
Wykłady poprowadzi Marcin Leszczyński – z wykształcenia historyk, aktualnie pracownik Uniwersytetu Gdańskiego. Posiada kilkuletnie doświadczenie w branży hotelarsko-gastronomicznej, zajmuje się szkoleniami w zakresie sztuki kelnerskiej oraz technik sprzedaży w restauracji. Prowadzi wykłady i szkolenia dotyczące historii polskiej gastronomii.
Wydarzenie dofinansowane ze środków Rady Dzielnicy Przymorze Wielkie.